Penulisan Bahasa Inggeris

Creative Edu®Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja @ Cheras Selatan (Balakong C180) & KL Jalan Peel (Sunway Velocity)

  • Adakah anak anda mendapat markah rendah dalam menulis esei Bahasa Inggeris mereka?
  • Adakah anak anda tidak mahir dalam penulisan Bahasa Inggeris?
  • Adakah anak anda enggan membuat kerja rumah penulisan bahasa Inggeris?

Pelajar -pelajar dapat mempelajari bahasa baru dengan cepat dan berkesan dari segi bercakap dan mendengar, tetapi mereka cepat berasa kecewa dari segi membaca dan menulis sesuatu yang mereka tidak dapat memahami. Menulis ialah satu kemahiran bahasa yang sama sekali berbeza.  Para pelajar mengalami kesukaran untuk mengubah idea dan fikiran mereka secara bertulis.  Hasil penulisan itu akan dibaca dan perlu difahami oleh orang lain.

Creative Edu® Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja menawarkan anak anda penyelesaian kepada masalah di atas. Creative Edu® Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja menawarkan keunikan berikut:

  • Menyediakan suasana yang selesa untuk anak anda menulis dengan menggalakkan anak anda menulis perkara yang berada di luar kotak pemikirannya.
  • Memberikan panduan kepada anak anda melalui proses penulisan dari segi mengumpul idea, membentuk ayat dan akhirnya menulis hasil karangan sendiri.
  • Menggabungkan elemen pengajaran dan latihan tatabahasa Inggeris yang kukuh dalam aktiviti pembinaan ayat untuk memastikan anak anda memahami pengetahuan tatabahasa Inggeris.
  • Mengajar anak anda pelbagai jenis gaya penulisan seperti naratif, deskriptif, ekspositori, ringkasan, ulasan, pembandingan / kontras dan penulisan persuasif.
  • Meniliti perkembangan dan peningkatan kemahiran anak anda melalui tugasan penulisan berterusan.
  • Mempunyai aktiviti penulisan tambahan untuk menguatkan kemahiran penulisan anak anda.
  • Menyediakan siri topik yang menyeronokkan dan menarik untuk memberikan motivasi kepada anak anda memperkasakan diri melalui penulisan!

Creative Edu® Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja memberi anak anda penilaian keseluruhan ke atas komposisi mereka, kerana mereka akan memilih kandungan yang mereka mahir untuk dimasukkan ke dalam karangan mereka.

Daftarkan anak anda sekarang dengan Creative Edu® Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja untuk memupuk kecemerlangan penulisan anak anda! Hubungi kami hari ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Creative Edu® Penulisan Bahasa Inggeris untuk Kanak-kanak dan Remaja.  Hubungi kami di alamat dan nombor telefon di bawah.

* Kursus ini direka untuk meningkatkan kemahiran menulis pelajar, ia bukan kelas tuisyen sekolah.

 

Creative Edu®

Tel: 016-2228739, 016-3359881 (Whatsapps) (Sila buat temujanji sebelum lawatan)

Waktu Kerja
Rabu-Jumaat: 4pm-10pm; Sabtu & Ahad: 10am-6pm.  Ditutup pada Isnin, Selasa dan Cuti Umum.

Laman web: www.creativelearning.my

Creative Edu®

Cheras Branch
21-1, J-Avenue, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras, Selangor.
(behind JUSCO/AEON Cheras Selatan, Cheras Traders Square, beside MR DIY)

KL Branch
Queen's Avenue, Jalan Bayam, Off Jalan Peel, 55100 Kuala Lumpur.
(beside Sunway Velocity, behind Plaza 393, NSK Jalan Peel)

Tel: 016-2228739, 016-3359881 (Whatsapps)

Visit is only by appointment

Facebook: https://www.facebook.com/creativelearning.my 

© Copyright of The English Studio 2013 All Rights Reserved | Designed by : NetBuilder